Contractmanagement is dé manier waarop u professioneel alle contracten binnen uw organisatie beheert. Door middel van contractmanagement vergeet u nooit meer een contract op te zeggen of te verlengen.

Contracten zijn voor bedrijven de manier om zich te verzekeren van een constante levering van goederen en diensten. Echter: contracten zijn soms ook wel een blok aan het been en een van de belangrijkste kostenposten in uw bedrijf. Zaak dus om hier zorgvuldig mee om te gaan. Contractmanagement kan de oplossing zijn.

Wildgroei

Wanneer u en uw medewerkers contracten aangaan met leveranciers of klanten kan dit soms leiden tot een wildgroei aan financiële afspraken, waarbij niemand meer het overzicht heeft. Zonde, want daardoor bestaan er soms dubbele contracten voor verschillende afdelingen.

Ook komt het vaak voor dat er aanvullende contracten voor verschillende diensten bestaan bij één partij.  Wanneer deze in één contract samen zouden komen, bespaart u wellicht geld en bovendien scheelt het administratieve werkzaamheden.

Voordelen contractmanagement

Reden te meer om over te stappen op professioneel contractmanagement. Bij Easy Systems kunt u al uw contracten nu eenvoudig onderbrengen in één overzichtelijk systeem: Easy Contract. De voordelen:

  • Aan het einde van de contractperiode krijgt u een automatische melding. U bent dan op tijd om op te zeggen of om opnieuw over de voorwaarden van het contract te onderhandelen.
  • Nooit meer een contract kwijt. Al uw contracten in een digitaal systeem waar u 24 uur per dag bij kunt vanaf elke gewenste locatie.
  • Het is mogelijk automatisch uw facturen te matchen met het lopende contract middels Contract Matching.

Contractmanagement adviesgesprek

Wilt u eens doorpraten over contractmanagement met ons?

Plan dan een gratis adviesgesprek. In dit gesprek bekijken we samen hoe het contractmanagement bij uw organisatie is ingericht en wat u zou kunnen besparen door over te stappen op contractmanagement.

Contactformulier